7 beste tips voor het plannen van een reis naar Bali, Indonesië

Wil jij reizen naar Bali? Van het omgaan met de drukte tot apenstreken, er zijn een paar trucs om het beste uit een reis naar Bali te halen. Wij hebben 16 top tips voor je verzameld voor je volgende bezoek aan het eiland van de Goden.


bali

1. Verwacht drukte

In niet-pandemische tijden is Bali, als een van de meest toeristische eilanden ter wereld, nauwelijks een ongerept paradijs. Het kan moeilijk zijn om aan de drukte in het zuiden van Bali en Ubud te ontsnappen, maar vastberaden zoekers naar eenzaamheid zullen blij zijn met de vele afgelegen plekjes buiten deze primaire toeristencentra. Trek naar de centrale bergen of Bali’s meer relaxte noord- en westkust.

2. Kleed u naar de gelegenheid

Op Bali is strandkleding niet altijd voldoende – veel bars, restaurants en clubs in het hogere segment hanteren een dresscode. Als u het niet zeker weet, bel dan van tevoren om u de mogelijke gêne van een weigering te besparen.

3. Respecteer religieuze gebruiken

Op Bali heerst religie. Raak niet in paniek als een straat wordt afgezet voor een ceremonie of als uw chauffeur halverwege de rit stopt om een zegening uit te spreken – dit hoort allemaal bij de magie van het eiland. Plan dienovereenkomstig als uw reisdata op Nyepi vallen, wanneer alles op Bali (zelfs het vliegveld) voor die dag gesloten is, en kleed u altijd bescheiden (schouders en knieën bedekkend) en gedraag u fatsoenlijk bij het bezoeken van tempels en heilige plaatsen.

5. Wees voorzichtig met wilde en loslopende dieren.

Laat wilde en zwerfdieren met rust. Ze zien er misschien schattig uit, maar hondsdolheid en andere ziekten zijn ernstige risico’s op Bali en apen zijn berucht om hun dievenstreken. De zwerfhonden op Bali zijn talrijk en vaak in slechte staat. Als u graag een verschil wilt maken, overweeg dan een “hondendonatie” aan Bali Dog Refuge, dat helpt bij de redding en rehabilitatie van de zwerfhonden op het eiland.

6. Vermijd plastic waterflessen

De hitte en vochtigheid van Bali vragen om constante hydratatie, maar denk aan het milieu voordat je weer een flesje drinken koopt. Er spoelt veel plastic afval aan op de stranden van Bali en de plaatselijke autoriteiten melden dat ze in het moessonseizoen tot 60 ton per dag verwijderen. Help dit cijfer te verminderen door te investeren in een roestvrijstalen fles die u kunt hervullen; de meeste goede cafés en restaurants hebben een waterfilter beschikbaar die u gratis of tegen een kleine vergoeding kunt gebruiken. 

7. Vergeet niet dat laagseizoen vaak betekent regenseizoen in Bali

Houd rekening met het regenseizoen op Bali (januari tot april en oktober tot november) wanneer u uw reis plant. Kortingen kunnen geweldig zijn, maar als u uiteindelijk uw vakantie binnenshuis moet doorbrengen, kunt u zich afvragen of de reis de moeite waard was. Gelukkig blijft de regen vaak beperkt tot korte buien in de namiddag, zodat uw vakantie waarschijnlijk niet volledig wordt afgeschreven.

Wil jij een mooie vakantie om nooit te vergeten? Ga dan reizen naar Indonesië! En vergeet zeker niet om mooie foto’s te maken met je camera. Voor meer fotografeer tips zit je ook op de goede website, zo leg je jou mooiste herinneringen vast! Dat is natuurlijk heel belangrijk aan zo een mooie vakantie. Het nagenieten is on eindig van zo een prachtige reis, de avonturen die je daar gaat beleven kijk je je ogen mee uit. De cultuur die je meekrijgt. Het eten wat je helemaal kan gaan ontdekken. Met zo een vakantie als deze worden nooit te vergeten, met de foto’s die je daar gaat schieten kan niets meer stuk.